Kung Fu Panda 3 (2016)

violinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcs
 • zene: Hans Zimmer
 • vezényel: Gavin Greenaway
 • kiadás éve: 2016
 • kiadó: Sony Classical
 • játékidő: 69:17
Megosztás:
Po, a nem kifejezetten pengeéles agyáról ismert panda ismét visszatért, hogy ezúttal a szellemvilágból a valódiba jutó, bosszúra szomjazó Kai ellen vegye fel a kesztyűt. Az első előzetes végén látható bágyadt apa-fiú párbeszéd és a kissé gyengeelméjűnek tűnő pandák beszélgetésére a többi állat részéről adott, elgyötört reakció láttán már jó előre maximálisan bíztam a film szellemességében. Bár végül az említett jelenet bizonyult a produkció humor-csúcspontjának, ennek ellenére találtam még benne vigyorgásra okot. Noha harmadik alkalommal már érzékelhetünk egy halovány kérdőjelet feltűnni a láthatáron a sztori létjogosultságával kapcsolatosan, de szerencsére a szereplők változatlanul szerethetők (ellentétben például a Madagaszkár négytagú csürhéjével), az animációs stílusokkal játszadozó látványvilág továbbra is káprázatos, ezért én akár negyedszerre is fenntartások nélkül adnék esélyt a tohonya pandának.

c zimmer kung fu panda3 01
Művészi szempontból nem feltétlenül hálás egy zeneszerző számára, ha bekerül egy franchise-ba, hiszen egy idő után már nehéz ugyanabban a világban megújulni, és könnyen belefuthat a rutin csapdájába, a legrosszabb pedig, ha azt érezni, hogy a komponistát már szinte csak a szerződés ténye motiválja. Az aktuális pandakalandnál szerencsére nem érezni ilyet. Hans Zimmer a korábbi epizódoknál is közreműködött, a különbség most annyi, hogy harmadjára nem látjuk az övé mellett John Powell nevét. Talán ez az oka annak, hogy úgy tűnik, kevésbé van jelen az a gátlástalan játékosság a score-ban, melyet Powellnél jobban kevesen művelnek. A tradicionális ázsiai hangszereket, például erhut és shakuhachit továbbra is nagyszerűen csatasorba állító szimfonikus muzsikában ezúttal kicsivel kevesebb az igazán ütős pont, és azok is inkább a régebbi témák felhasználásával születtek, de a lemez a második felére erőssé válik. Alá kell húzni, hogy bár Zimmer ezen muzsikáját nem fogjuk az alapművei között emlegetni, az igényességből és a kidolgozottságból nem adott alább, s inkább csak a korábbi két rész score-jának erőssége az oka annak, hogy népszerűség szempontjából a legtöbb rajongónál ez zárhatja a sort a három közül. Annyit még zárásként, hogy a széria védjegyének számító dal, a "Kung Fu Fighting" kórusos átirata egyenesen frenetikus lett.


Kiemelkedő trackek: Oogway's Legacy, The Panda Village, Jaded, The Spirit Realm, The Dragon Warrior, Passing the Torch, Father and Son, Kung Fu Fighting (Celebration Time)

 
Bíró Zsolt
2016. 09. 13. 

Tracklista:
 1. Oogway's Legacy (2:00) *
 2. Hungry for Lunch (1:15)
 3. The Power of Chi (4:12)
 4. The Arrival of Kai (2:01)
 5. A New Father (3:13)
 6. The Hall of Heroes (2:59)
 7. The Legend of Kai (4:01)
 8. The Panda Village (3:39)
 9. Mei Mei's Ribbon Dance (2:05)
 10. Jaded (3:54)
 11. How To Be a Panda (1:53)
 12. Portrait of Mom (1:48) *
 13. Po Belongs (2:52) *
 14. Kai is Closer (3:15)
 15. Two Fathers (3:11)
 16. The Battle of Legends (3:31)
 17. The Spirit Realm (3:18)
 18. The Dragon Warrior (2:51)
 19. Passing the Torch (4:15)
 20. Father and Son (3:00)
 21. Kung Fu Fighting (Celebration Time) - Shanghai Roxi Musical Studio Choirs / Metro Voices London (2:59)
 22. Try - Patrick Brasca feat. Jay Chou (4:00)
 23. Kung Fu Fighting - The Vamps (3:05)


* közreműködik: Lang Lang

Az album a Spotify-on:

Megosztás:

További értékelések

Kulics László
violinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcs
Selley Csaba
violinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcsviolinkulcs
A Filmzene.neten szereplő anyagok idézése a forrás feltüntetésével lehetséges.

Süti tájékoztató