Mateo Messina

  • születési név: Mateo Messina
  • feltűnik még: Matt Messina
  • született: 1972. augusztus 13. Seattle, Egyesült Államok
  • iskola: Western Washington University
Megosztás:

Mateo Messina

„Akkor jó egy zene, ha kellő szabadságot ad a hallgatójának az érzelmi reakcióira, és soha nem akarja őt befolyásolni konkrét érzések kialakítására."


A feltörekvő fiatal komponista és dalszerző, Mateo Messina nem kevés produkcióból vette már ki a részét, ám mivel ezek többsége ez idáig rövid-, illetve dokumentumfilm volt, neve jelenleg kevésbé csenghet ismerősen. A többek között a Universal és a Fox rövidfilmesei számára egyaránt bedolgozó szerző egész estés produkciók felé vezető útjának első komolyabb állomása Jason Reitman Juno című vígjátéka volt, melyet elsősorban tévéfilmekhez fűződő felkérések követtek, mindemellett pedig Rolfe Kent keze alá is dolgozhatott a Köszönjük, hogy rágyújtott!-nál, illetve az Egek uránál mint kiegészítő zeneszerző és dalszerző.

Eddigi pályafutása során Messina a filmes megbízatások mellett olyan világcégek számára komponált már, mint a Nike, a Ford, a The North Face ruházati cég, a Volkswagen, a Honda, a Microsoft vagy a Sony, melyeken túl jó néhány MTV-szignál is az ő személyéhez köthető. Az ASCAP-, BAFTA- és egyéb díjakkal jutalmazott szerző 2010-ben egyszer csak a tévésorozatok világának forgatagában találta magát: először a Perfect Couples című komédiához, majd a kissé komolyabb hangvételű Békét bíróhoz szerződtették. Ugyan az első szériát néhány epizód után süllyesztőbe tette a Universal, a Békét bíró második évadja zöld utat kapott, amely mellett két vígjátékhoz, a Young Adulthoz és a Jennifer Garner - Hugh Jackman páros főszereplésével készülő Vajhoz is neki kell szolgáltatnia az aláfestést. A Seattle-ből származó Messina azonban nemcsak a filmzenék világa felé elkötelezett és céltudatos, hanem a Seattle Children's Hospital & Regional Medical Center felé is, amely intézmény részére úgy gyűjt adományokat, hogy The Symphony Guild címmel minden évben jótékonysági koncertet szervez, melynek bevétele a kórház javára fordítódik. 
 

Kulics László
2011.07.13.

 

 

A Filmzene.neten szereplő anyagok idézése a forrás feltüntetésével lehetséges.

Süti tájékoztató